blogglista.se soderluundd.blogg.se - 7 PLUGGTIPS

soderluundd.blogg.se

2016-03-15
20:00:00

7 PLUGGTIPS

*Koncentrera dig på uppgiften - Lägg undan allt som kan distrahera dig. Som tex din mobil, surfplatta eller dator. Bara försök att fokusera på det du behöver göra, ingenting annat!
 
*Ät något som gör dig pigg och drick mycket vatten - Det är bra att äta något som ger kroppen näring och som gör dig pigg. Inte godis, även om det är gott och det kan kännas bra att äta det medans man pluggar så är det inte de bästa alternativet. Godis kommer göra dig pigg en liten stund, men sen kommer ditt blodsocker att sjunka och då blir du trött istället. Ta hellre en frukt eller någonting annat som innehåller näring istället. Det är även bra att dricka mycket vatten och att ha en vattenflaska bredvid sig när man pluggar. Det kan vara bra att dricka så att man tex inte får huvudvärk! 
 
*Belöna dig själv - Om du har pluggat länge eller kanske gjort klart en uppgift så kan det alltid vara kul att belöna sig själv. Gör någonting du tycker är kul eller ät någonting du tycker är gott. Håll helst inte på med mobilen om du ska fortsätta plugga sen, det kan lätt hända att man får svårt att hitta koncentrationen igen och att man bara håller på med mobilen. Händer tyvärr mig alltför ofta!
 
*Stressplugga inte - Försök att inte börja plugga dagen innan. Det gör bara att man blir stressad och försöker bli klar så fort som möjligt. Det är bättre att börja i god tid så man kan sitta i lugn och ro och verkligen göra någonting bra, så man även kan känna sig stolt över sig själv. Det blir alltid bättre om man får bra med tid! 
 
*Ha roligt pluggmaterial - Det kan vara att man kanske har ett block med något roligt motiv eller att man har några överstrykningspennor eller vanliga pennor i roliga färger. Post-it lappar är även bra. Att ha lite roligt material kan göra att man blir mera peppad på att plugga och att man kanske tycker att det blir lite roligare! 
 
*Stanna inte på något du tycker är svårt - Om du tex gör en uppgift och du tycker en fråga är svår, stanna inte på den frågan utan gå vidare. Det är inte bra att sitta och grubla över den frågan länge och sen ge upp. Utan gå vidare till de du kan och så kan du be om hjälp med den frågan sen. Det viktigaste är att du går vidare och inte stannar. Och inte ger upp!
 
*Plugga i en bra miljö - Plugga i en miljö där du känner dig lugn och känner att du kan koncentrera dig på. Det är även bra om det är en tyst miljö, så man inte blir distraherad av andra ljud runt omkring! 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: